Jdi na obsah Jdi na menu
 


Happy Thanksgiving!

23. 11. 2012

4. čtvrtek v měsíci listopadu znamená jenom jediné - Díkuvzdání! Obrovská drůběž, plno jídla, sledování televize a masivní nákupy.

Ani jedno z toho nás nečeká. Jelikož nemáme ani vybavení, ani znalosti na pečení krocana, rozhodly jsme se pro jednodušší variantu - krocanoburgery. Vzhledem k tomu, že maso na burgery z krocana je tu běžná záležitost, nebylo to ani tak složité. Vytvořily jsme podle mého dosti impozantní hostinu, ve které se bohužel nevyskytovaly tradiční brusinky (měla jsem je ráno v ovesné kaši, to se taky počítá), nicméně byla velmi šmakovní. Však se v galerii na Picase podívejte sami ;)

Krocanoburgery jsme doplnily výborným jablečným koláčem (původní váha 3 libry, tj. 1,36 kg), který na nás čeká v ledničce, abychom mohly zítra pokračovat. Ale ničeho se nebojte, jak nás domorodci poučili, o Díkuvzdání se kalorie nepočítají. O Díkuvzdání to prostě neplatí. Asi jako u nás o Vánocích, Velikonocích, narozeninách, hodech a každou sobotu a neděli.

Včera, jelikož jsme dostaly volno ve škole, jsme vyrazily na výlet. Společně jsme prošly Muzeum amerických indiánů. Dost zajímavá záležitost. Líbí se mi, že většina muzeí je udělaná interaktivně, je to zábava pro děti i dospělé, žádné nudné procházení expozic. Holky pak vyrazily do Natural History Muzeum, které jsem si já prošla s Víťou, takže moje kroky vedly do Národního archivu. V téhle impozantní budově mají schovanou Ústavu, Bill of Rights a Deklaraci nezávislosti. Velké, staré, hezky psané listiny. A taky mají super výstavu o JFK a Kubánské krizi s autentickými nahrávkami rozhovorů JFK s poradci v Bíém domě. Rusové asi dodnes netuší, jak blízko byly USA k odpálení první střely.

A zítra? Zítra je tzv. Black Friday, oficiální začátek vánočního nákupního šílenství. Začíná přesně o půlnoci a bude bitka o televize, ledničky, počítače a podobně. My se toho účastnit nebudeme, ale ztíra zaskočíme do Fair Oaks Mall mrknout, jestli na nás něco zbylo. A když ne, aspoň si prohlédneme postapokalyptické prázdné obchodě a rozházené zboží. Držte mi palce, chci si koupit čepici! ;)

Fotky najdete tady: https://picasaweb.google.com/113308521040012866498/Washington2012?authuser=0&feat=directlink

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář