Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krásy Washingtonu ve 4 dnech

9. 11. 2012

Nohy mě bolí ještě teď, ale stihli jsme vše (teda to hlavní)! Víťu jsem si vyzvedla v pátek na letišti a po prvním půldni stráveném doma ve Fairfaxu jsme v sobotu vyrazili ovládnout město. Lucka zařídila prohlídku Capitolu, takže jsme si během půlhodinové a zábavné (!!) prohlídky prošli celý americký svatostánek zákonů a norem. A jelikož jsme šikovní Evropani, co se neloudají, přihodili jsme i Kongresovou knihovnu. Trochu koketuju s myšlenkou pořídit si kartičku do Kongresové knihovny, protože za prvé by to bylo mega husté mít kartu do knihovny Kongresu Spojených států a za druhé bych si v hlavní studovně mohla při studiu řádné prohlédnout malbu na kopuli, ze které jsem při prohlídce viděla jenom malý kousek. Ale jestli je tu zařizování karty do knihovny podobně "jednoduché" jako všechny ostatní oficiality, tak to asi za ten měsíc, co tu ještě budem, nestihnu.

Já a Víťa jsem se pak vydali na největší památkářské špeky Washingtonu - Washingtonův memorial, Památník 2.světové války a Lincolnův memoriál. Dlouuuhý den jsme zakončili výletem do Georgetownu, kde byl pravý Apple Store (ale neměl skleněné schody, což bylo zklamání).

V neděli jsme zvládli Old post office, Muzeum americké historie a Arlingtonský hřbitov. Při cestě na hřbitov jsme si zcela neplánovaně prohlédli i Pentagon zvenku, protože přesně před ním nás vyhodil výlukový autobus (a další nás pak zavezl na Arlington).

V pondělí jsme si pohověli doma, abychom mohli splnit skautské povinnosti a pak, jak řekl muž, jsme si užili "trochu toho amerického konzumu" ve Fair Oaks Mall. Prošli jsme to všechno dvakrát tam i zpět, dali si cheesecake a nakoupili nějaké ty oděvy. No jako dvě teenagerky z klipu Robin Sparkles "Let's go to the mall... today!!" :)

Úterý byl muzejní den a byli jsme velmi šikovní, protože jsme zvládli Natural History Muzeum, Air and Space Muzeum a American Indian Muzeum. Už v poledne jsem měla pocit, že jsem si nožičky uchodila až po kolena, ale Víťův entuziasmus mě táhnul kupředu. Z muzea amerických indiánů nás vyhodili v půl šesté, protože už zavírali. Tak jsme toho využili a šli vyfotit strýčka Lincolna za tmy. Dobře to ti Američani vymysleli, pěkná podívaná, však se podívejte sami v galerii na Picase (odkaz dole ;).

 Ve středu jsme vsadili na to, že nám počasí bude přát a vyrazili do zoo. Z předpovídaného deště naštěstí sešlo, i když zima byla pěkná. Ale zase jsme patřili mezi jedny z mála návštěvníků zoo, takže jsme měli všechna zvířata a i některé pracovníky zoo jen pro sebe. Občas jsme u výběhu narazili na chovatele, kteří nám pověděli podrobnosti o zvířatech - jejich jména, jak se do zoo dostala, co ráda jí a podobné pikantérie. Vrátila jsem se zmrzlá na kost, ale spokojená. Jen ti lemuři se mi zase někam schovali! Ve venkovním výběhu nebyli, protože byla moc zima a ve vnitřních expozicích jsem je prostě nenašla. Lemry... to si vyřídíme! Ale zase jsme viděli dobře obě pandy (a obě se cpaly bambusem). 

A dneska jsme si pospali a pak jsem muže vyexpedovala na letiště. Už si to fičí nad oceánem a já se musím připravit na to, že zítra budu výletovat tak maximálně do práce a zpět...

https://picasaweb.google.com/113308521040012866498/Washington2012?authuser=0&feat=directlink

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář