Jdi na obsah Jdi na menu
 


National Art Gallery a vánoční trh v DC

Už jen pár dní zbývá do našeho odjezdu směr NY (juchů!) a tak musíme dohnat poslední resty tady v DC.

Včera jsme vyrazily do National Art Gallery. Obrazy, sochy, uspořádané chronologicky, podle období a národnosti umělců plus měkké gauče =  docela pohoda. V některých místnostech ani nebyla zima, takže jsem se párkrát přistihla, jak se mi obraz před očima změnšuje a tmavne... a občas zmizel i úplně (se zavřenýma očima se špatně dívá). Jeden z pracovníků mi nabídl polštář a deku (dobrý to muž, pochopil, jak na mě umění působí).  A kupodovi National Art Gallery byla první ze Smithsonian muzeí, do kterého se vcházelo velmi majestátním předním vchodem (antické sloupy, velké kované dveře s ozdobnými prvky, však to znáte).

Po nasycení ducha jsme se vydaly prozkoumat vánoční konzum tady v DC. Všude hrajou vánoční písně, rolničky, červené mašle a sobi kam se podíváš, ale venku je 10 stupňů a na sníh to ani v nejmenším nevypadá. Takže jsme doufaly, že vánoční trh v DC nám přinesou to pravé vánoční potěšení. A doufaly jsme marně.

Downtown holiday market v DC znamená asi tak 40-50 stánků namačkaných po obou stranách jedné ulice. Obsah moc vánoční není - bižuterie, staré knihy, oblečení, pár stánků s jídlem, ale žádný vánoční punč, svařák, nic takového :( Musíme si počkat až na Svoboďák. Zajímavé, že ve většině obchodů tu mají vánoční ozdoby (dokonce i v obchodech s obečením), ale na vánočním trhu jsem je neviděla. Škoda, škoda, takové možnosti a tady je nevyužijí. Ne že všechen svařák vypijete, než se vrátíme!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář