Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perte a modlete se

1. 9. 2012

V USA je praní prádla spojeno s náboženstvím. Alespoň pro Evropana. Pračka má asi 3 programy, 3 teploty vody (cold, warm a hot, na stupně tady zapomeňte) a to je vše. Dáte prádlo do pračky, něco navolíte a pak se modlíte, aby se vaše prádlo vypralo a zároveň nezcvrklo na velikost pro dvouleté dítě. 

V mém případě se modlím velmi usilovně, protože mě nabídka oblečení v USA zas až tak neoslovila, a tak chci těch pár kousků z domova zachovat použitelných (a voňavých). Zatím jediné praní, které jsem provedla, bylo na teplotu cold a sbírám odvahu k přechodu na warm, aby se prádlo opravdu vypralo a ne jen vyválelo ve studené vodě s práškem. Na sušičku odvahu nemám a asi ani nebudu mít, možná tak v zimě, kdy by mi prádlo na balkoně zmrzlo. Prozatím jsme vymyslely důmyslný systém uvázání šňůry za zábradlí a balkonové dveře a funguje to perfektně. Dveře sice nemůžeme zavřít, ale tady se nekrade. A kdyby se sem přece jen chtěl někdo dostat, stačilo by mu vlastně jen vykopnout dveře, protože zámek tu taky není nic moc. Myslím, že by ale případný zloděj zase rychle odešel, protože v obýváku není ani jeden kus nábytku a tudíž to tu vypadá, jako by nás už někdo vykradl.

Z veselejšího soudku: koupily jsme si hrnec a pánev. Teď může začít pořádné vaření. Společně jsme také protrpěly nákup surovin, které se tu zásadně prodávají po velkých baleních. Cesta z nákupu byla náročná, naštěstí to máme víceméně za rohem. Rozradostněny z možnosti vaření jsme si pak v troubě ohřály pizzu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Sehnala jsem jogurty v balení po 6ks ;)

Káťa,1. 9. 2012 21:54

Ta velká nafukovací matrace není až tak špatná, já na ní spím a docela to jde (lepší než 4 měsíce na karimatce). Ale jinak život v USA bez auta je synonymem věčného utrpení. A všichni se hrozně diví, že opravdu chodíš pěšky (cože?!) a jezdíš autobusem.
Jinak mám asi 2 galony mléka, přes kilo ovesných vloček, půl kila až kilo všeho ostatního a dokonce i ty sušenky tu prodávají v 3x větších baleních než v ČR.

Good for you :)

Bára,2. 9. 2012 7:45

A pak se diví, že jsou tlustí, když malé balení, abys pohledal.
Ta velká matrace určitě špatná není, jen je to další příznak severoamerické autokultury. Společně s betonovoštěrkovým povrchem kempů, totiž nepředpokládá, že k nim přijdeš pěšky jen s tím, co uneseš v batohu na zádech (což v mém případě určitě není 10centimetrová matrace s pumpičkou). Na druhou stranu do bytu je to asi ideální kompromis mezi karimatkou (ach mé staré kosti :)) a postelí. Užívejte Nového světa a pravidelně informuj, bo matky na mateřské (minimálně jedna) jsou dychtivé po cizokrajných dobrodružstvích :)

Chuťově nic moc, ale dá se to :)

Káťa,5. 9. 2012 1:35

Hlavně nosit pak ten nákup z obchodu, to je peklo. Aspoň toho tolik nesním a ušetřím, nevím, jestli je to tou oblastí, ale jídlo tu levné rozhodně není a oblečení jak kde. Pořád čekám na ty krásy Nového světa a furt nic, alespoň že ten byt je super. Na sobotu máme v plánu výlet do ZOO, tak přidám zážitky a fotky :)

Království za malý jogurt

Bára,1. 9. 2012 9:50

Jojo, v Kanadě to bylo tak nějak podobně, obrovská balení čehokoli, jízda v MHD=setkání s dost podivnými lidmi (těmi, co nemají auto) a betonovoštěrkový povrch v kempech pro stany, protože přeci přijedu velkým autem a vytáhnu velkou nafukovací matraci. Zajímalo by mě, čím se tam stravují singles, když jogurty prodávají zásadně po 16 ks.